Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

53 православни храма са проверени на територията на област Перник

Снимка: Архив

53 православни храма, в които ще се проведат богослужения за Великден, са проверени на територията на област Перник. Инспектирани са електрическите инсталации и противопожарните уреди. Проведен е и инструктаж на църковните служители. В пет от храмовете са установени нарушения, за отстраняването на които са издадени писмени разпореждания. 

С цел гарантиране безопасността и сигурността на перничани по време на службите в по-големите църкви ще дежурят екипи на пожарната, ще охраняват и полицаи. 

В дните покрай Великден засилено полицейско присъствие ще има както по главните, така и по третокласните и общински пътища и в участъците с концентрация на пътнотранспортни произшествия. Пътната мрежа в областта е проверена. Няма участъци, където да се извършват ремонтни дейности и участъци с липсваща сигнализация. 

 В последния работен ден се въвежда забрана за движение на тежкотоварни камиони по автомагистрала "Струма" като тировете ще бъдат спирани в района на пътен възел "Старо село" за времето от 16 до 20 часа, а в последния почивен ден – за времето от 14 до 22 часа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!