Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гуардиола: Още не сме шампиони, чака ни тежък мач с Бърнли

Гуардиола призова играчите си да нечатт вестници и да гледат телевизия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола призова играчите си към спокойствие след победата в дербито с Манчестър Юнайтед, която върна "гражданите" на върха в класирането. Сити спечели на "Олд Трафорд" с 2:0 се доближи на три победи от втора поредна шампионска титла във Висшата лига.

"Важно е да останем спокойни. Все още не сме шампиони, остават ни три мача. Обикновено на подобна победа можеш да се наслаждаваш много, но сега трябва да запази спокойствие. Казах на футболистите ми да не гледат телевизия и да не четат вестници след мача, а да си починат. Предстои ни мач с Бърнли, който ще бъде много тежък. Невероятно е колко точки имаме ние и Ливърпул. И двата отбора заслужават титлата, но може да я спечели само един. Отборът, който загуби, не трябва да съжалява, защото ще е дал всичко от себе си", коментира Гуардиола след успеха над Юнайтед.

"Знаехме, че при отсъствието на Лукаку, те ще се опитват да търсят извеждащи пасове зад защитата ни. Допуснахме някои опасности, защото загубихме елементарни топки в центъра на терена. Ние сме под напрежение, а на "Олд Трафорд" с Рашфорд и Лингард, които тичат зад защитата, е трудно. Казах на играчите, че трябва да играем за победа и няма значение дали ще допуснем гол. След почивката променихме някои неща, Гюндоган заигра в центъра, а с Лирой Сане станахме по-динамични", допълни мениджърът на Сити. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени