Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Накъде в София

Снимка: sofiatheatre.eu

МУЗИКА

Реквиемна меса от Верди ще бъде изпълнена от Витория Иео, Надя Кръстева, Франческо Аниле и Рикардо Дзанелато в Софийската опера от 19.00 часа. На диригентския пулт ще за застане Павел Клинчев, който гостува на столичната сцена специално за изпълнението на творбата на Верди. По време на представлението човек от публиката ще има възможност да спечели "златен билет", под формата на инвестиционно златно кюлче от 1 грам.

КНИГИ
Столичната библиотека ще представи две дебютни книги романът на Цветелина Петрунова „Призраци на настоящето“ и „Кратки разкази за недружелюбни момичета“ от Евелина Митева в Литературния клуб на Столична библиотека на пл. „Славейков“ 4 в последния работен ден от Страстната седмица от 18:30 часа. Книгите ще представят Том Филипс и Илияна Делева. Можете да чуете стихотворението на Джон Дън „Безкрайността на влюбените“ в оригинал и в българския превод на Кристин Димитрова, направен специално към края на март и досега непубликуван на български.

ТЕАТЪР
"Тирамису" от Йоана Овшанко предлага от 19.00 часа Театър "София". Режисьор е Николай Поляков, а в ролите са  Лилия Маравиля, Силвия Петкова, Мила Банчева, Дария Симеонова, Неда Спасова, Луиза Григорова - Макариев, Снежана Макавеева, Лора Мутишева

"Аз, досадникът" е предложението на Открита сцена "Сълза и смях" за тази вечер. Гостува Продуцентска къща "Ажур Пико". Постановката е на Богдан Петканин, а на сцената ще излязат Мариан Бачев, Александър Кадиев, Тихомир Благоев, Димитрина Гинева и др. Началото е в 19.00 часа

"Зимата на нашето недоволство" по мотиви от романа на Джон Стайнбек, драматургична версия Юрий Дачев, започва в 19.00 часа в Малък градски театър "Зад канала". Режисьорът Бина Харалампиева е поверила ролите на Илка Зафирова, Светлана Янчева, Василена Атанасова, Каталин Старейшинска, Асен Блатечки, Петър Калчев, Малин Кръстев, Христо Мутафчиев.

От 19:30 часа хитовият спектакъл на Театър 199 „Чамкория“ ще може да бъде видян на сцената на Театър "Азарян". Моноспектакълът на Захари Бахаров по едноименния роман на Милен Русков, режисиран от Явор Гърдев, се превърна в театрално събитие за родната сцена.

КИНО

Днес можете да гледате последните два документални филма от фестивала "Master of Art" в кино „Люмиер Лидл“ - „Написаното с перо на ангел е завинаги“ от 18:30 ч. и „Ашкан“ от 20:30.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна