Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С рисунки и танци деца се включват в кампания за по-зелен район "Младост"

| обновено на 25.04.19 в 12:48
Снимка: mladost.bg
Благотворителна изложба и концерт на ученици от 144-то училище „Народни будители“ в София събра над 1080 лева за залесяване на квартал "Младост".

Специалното зелено събитие се проведе в парк „Младост 3“, съвместно с Фондация „77“ - създател на Гората.бг, и Столичната община.

Мотото на арт кампанията беше #вДъхНови града.

Кампанията е от 2 години и се мести в различни квартали на София, обясни Десислава Василева от организаторите. - Тази път инициативата беше по-цветна и вдъхновяваща. Децата от 144-то училище нарисуваха картини на тема „Пролет в града“.

След това с рисунките е направена изложба на открито. Дарените средства ще отидат за закупуване на дръвчета и храсти, които ще бъдат посадени в район „Младост“. Каузата е подкрепена и с танцови изпълнения.
Повечето от 70 те рисунки са взети – срещу дарение. Ако искате да се включите – има как. За целта – чуйте разговора на Константин Лавсов с Десислава Василева.

Залесяването ще се извърши през есента. Дотогава организаторите са надяват на още постъпления за повече зеленина в квартала. Вече от районната администрация са определени два терена.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна