Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каква кампания за евроизборите очакват парламентарно представените партии

Снимка: Ани Петрова, БНР

Каква кампания за избор на европейски депутати очакват парламентарно представените партии и с какви послания и задачи тръгват към евровота. Ще има ли битка кой е по-по-най-патриот и родолюбец. Това коментираха депутати от 44 Народно събрание пред БНР.

Макар кампанията да започва от утре - 26 април, за политическите сили тя отдавна е стартирала и се води през медиите всеки ден. Вече е ясен профилът на кандидатите за евродепутати, ясни са и номерата на политическите сили, инициативните комитети и независимите кандидати в бюлетината за евроизборите. Пред парламентарно представените партии стоят различни задачи.

Каквото и да се случи е ясно, че само след малко повече от месец ще станем свидетели на два политически сценария. Единият -   изборните резултати да тушират поне за кратко силната конфронтация и да стабилизират управляващото мнозинство, а вторият - да се превърнат в основата на нови радикални политически процеси.

Още за очакванията на депутатите можете да чуете от репортажа на Виолета Ашикова в предаването "12+3" по програма "Хоризонт" - от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна