Eмисия новини
от 12.00 часа

Борисов няма да иска оставката на министъра на туризма

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строителните работи по бул. „Васил Левски“ във Варна.
Снимка: Пресцентър на МС
Премиерът Бойко Борисов няма да иска оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова, чието име беше намесено в скандала с евтините апартаменти. Според него Ангелкова не е уличена в нищо незаконно и добави, че ако бъде доказана вината ѝ, тогава ще поиска и нейната оставка.

Премиерът отказа да коментира имотния казус около вицепремиера Красимир Каракачанов.

Във Варна Бойко Борисов каза, че ГЕРБ са направили достатъчно, за да санкционират хората, които се проверяват за нарушения:

"Виновните в ГЕРБ са си подали оставка и от всички държавни постове са отстранени. Така че няма повече да се занимавам аз с това. Има проверки сега и то много сериозни, институциите ще си ги направят".

Кръговото кръстовище във Варна, което предизвика критики от Камарата на архитектите, не създава проблеми, коментира премиерът. От Камарата реагираха на формата на съоръжението, която според тях е елипсовидна и предупредиха, че многото чупки създават опасност за шофьорите. Борисов извърши оглед на новия транзитен булевард "Васил Левски" е града, който от днес е пуснат с временна организация на движение до издаването на акт 16. Според него булевардът ще облекчи трафика на града. Премиерът коментира и строителството на автомагистрала "Хемус":

"През 2022 г. до Търговище ще ходите със сигурност по магистрала и между Плевен - Ловеч - задължително по магистрала, между Тенекиения хан, проектираме сега усилено, до Търново да се строи през тези две години, сиреч няма да е готова, но ще се строи до Търново. И сега проектират Търново - Търговище, там ще останат последните 85 км, които пак така ударно ще се построят, така че 2024 година да е цялата. 2022 г., като имаш две трети от магистралата готови, ще видите колко различно ще пътуват и тези хора, и от Добрич, и от Генерал Тошево, Силистра".
Още от