Eмисия новини
от 12.00 часа

Зеленогорски: Дясното не успя да се обедини, може да има нов политически проект

Найден Зеленогорски
Снимка: БГНЕС

Дясното пространство не успя да се обедини, което може да доведе до нов политически проект. Това прогнозира в Плевен заместник-председателят на партия Движение "България на гражданите" Найден Зеленогорски. Той изрази увереност, че ще има предсрочни парламентарни избори - или заедно с местните, или през следващата пролет.

Зеленогорски каза, че ДБГ няма да участва в изборите за ЕП, защото "не иска да участва в братоубийствените войни в дясното политическо пространство". Той подчерта, че не носят отговорност, че десницата няма да бъде заедно в тези евроизбори, а "това е голяма беда за България, защото в страната е необходима дясната алтернатива":

"Аз съм уверен, че ще има предсрочни парламентарни избори. Просто не съм сигурен дали ще бъдат заедно с местните избори, или ще бъдат през пролетта на следващата година. Надявам се дотогава дяснодемократичната общност да бъде обединена, да даде решителна битка. Аз се надявам, че ще има отрезвяване, че както е написано в Библията, ще станем в купом непотребни и е напълно възможно да се случи нещо много изненадващо като например да се търси някакъв нов проект. Ако не ни обедини мъдростта, ще ни обедини неволята. България има нужда от една силна дясна политика и дясна алтернатива".


Още от