Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полпозишън за Ботас, катастрофа за Льоклер

Прибират болида на Льоклер.
Снимка: БТА

Пилотът на "Мерцедес" Валтери Ботас (Финландия) ще стартира от първа позиция в неделното състезание от Формула 1 за Голямата награда на Азербайджан на трасето в Баку.

Ботас завъртя най-бързата обиколка по време на днешната квалификация за място - 1:40.495 минута. За него това е осми полпозишън в кариерата.

От първа редица утре ще потегли и петкратният световен шампион Люис Хамилтън (Великобритания), който остана втори на 0.059 секунди след своя съотборник.

Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел (Германия) завърши трети в квалификацията, следван от Макс Верстапен (Холандия) с "Ред Бул".

Квалификацията за място беше прекъсната на два пъти заради инциденти с Роберт Кубица и Шарл Льоклер. Първо полякът Кубица разби своя болид "Уилямс" на един от тесните участъци около стените на стария град на Баку, което наложи прекъсване за около 30 минути, за да се поправят предпазните ограждения. След това пилотът на "Ферари" Шарл Льоклер катастрофира на същото място. 21-годишният французин, който беше фаворит за първото място в квалификацията, разби болида си на осмия завой по време на втората сесия, която също беше прекъсната.

Льоклер, който беше най-бърз във всичките три тренировки в Баку, ще потегли от десета позиция в утрешното състезание.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна