Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържан за убийство по горещи следи

Снимка: ЕПА/БГНЕС
По горещи следи служители на Областната дирекция на МВР - Силистра разкриха и задържаха 19-годишен мъж, заподозрян като извършител на убийство. Работата по случая е започнала веднага, след като вчера в 23.15 ч. е получен сигнал за възрастен мъж в безпомощно състояние в центъра на село Ножарево.

Пристигналият на адреса медицински екип констатирал, че мъжът е мъртъв, а при извършения от полицейски служители първоначален оглед по трупа били установени следи от насилие.

Дежурна оперативна група предприела незабавни действия, в резултат на които същата нощ е установен 19-годишен, заподозрян като извършител на престъплението. Според първоначалната информация младежът е нанесъл фаталния удар по главата на жертвата с твърд предмет след възникнало помежду им спречкване по-рано същата вечер.

По-късно стана ясно, че Окръжната прокуратура в Силистра е привлякла като обвиняем за умишленото убийство на свой съселянин 19-годишния Хакан И. С постановление на наблюдаващия делото прокурор той е задържан под стража за срок до 72 часа. Утре, 3 май, прокуратурата ще внесе искане в Силистренския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на младежа. 




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна