Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Паунов: Кюстендил се нуждае от многофункционална спортна зала

„Кюстендил се нуждае от изграждането на многофункционална спортна зала. Имаме логистичната подкрепа на Министерството на младежта и спорта само, че терена на който евентуално тя ще бъде проектирана и изградена е на Министерството на отбраната. В момента протичат експертни процедури, след което собствеността трябва да бъде прехвърлена на общината. След това може да разговаряме детайлно с министър председателят и с спортното министерство. Залата трябва да може да приеме състезания по всички спортове, включително трябва да бъде и един модерен конгресен център.  Според предварителните разчети, зала с 3000 места би струвала между 12 – 15 милиона евро“ , това заяви специално за предаването „На финала“ Петър Паунов – кмет на Кюстендил и допълни:

„В момента се извършват довършителните работи на покритата лекоатлетическа писта. Добавихме нови тенис кортове. Обновихме залата за баскетбол, тази за волейбол, зала по бокс. В залата за тенис на маса предстои подмяната на настилката“

Събота и неделя картинг писта „Пауталия“ в града е домакин на първия кръг от европейския шампионат по супермото и на националния шампионат скутери. Заявки за участие в състезанието са подали 45 пилота от България, Румъния, Турция и Гърция, като пилотите ще се съревновават в традиционните класове SM Junior (65сс и 85сс), S3 (250сс) и OPEN (450сс) и скутери, където тази година ще видим и състезатели от северната ни съседка, както и за първи път участници от Северна Македония.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!