Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима от задържаните за безредиците в Куклен остават в ареста

Окръжен съд, гр. Пловдив
Снимка: БГНЕС

Трима от задържаните петима за безредиците в Куклен остават в ареста, реши Пловдивският районен съд. В неделя (28 април) след пиянски скандал компания роми нападна полицейски патрул, пристигнал по сигнал за силна музика в почивния ден. 

Майката на двамата братя Румен и Васко Карагьозови е освободена с подписка. Пуснат под надзора на родителите си е и 16 годишният младеж. Пред съда с обвинения за хулиганство, счупване на стъклата на патрулната кола и нападение над полицаи се изправиха днес братята Карагьозови – на 22 и 25 години и третият им съучастник – Исус Атанасов.  

Според защитата им полицаите са провокирали размириците, като са пребили младежите, майката на двамата братя и други от ромската махала. Затова и внасят жалба до министъра на вътрешните работи. 

Магистратите обаче бяха категорични, че трябва да им се наложи най-тежката мярка за неотклонение. Има доказателства за съпричастност на тримата към повдигнатите обвинения. Освен това е реална опасността те да извършат други престъпления, най-вече срещу семейството, което първо е подало сигнала до полицията.

Решението на съда подлежи на обжалване. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени