Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Насимо и Иван Шопов работят заедно в новите си проекти

БНР Новини
Насимо и Иван Шопов в студиото
Снимка: Таня Димова

Майсторът на електронния звук Иван Шопов и един от пионерите на източноевропейската графити култура Станислав Трифонов – Насимо обединяват умения в новите си самостоятелни проекти. Това са албумът на Шопов „Kanatitsa – Remixed“, създаден съвместно с фолклорна формация „Авигея“, в който са включени повече от 25 местни и чуждестранни електронни артисти, и изложбата „LIfe is a Study“ по случай новата книга „25 Years of Nasimo: Sketchbook“ на стрийт арт художника.

Насимо е известен с това, че платната му често са с размерите на цели сгради. Новата му книга-албум включва работни етюди и маслени платна, които проследяват процеса по създаването на някои от най-емблематичните му творби, поместени върху тези сгради – от скици до завършени монументални стенописи. Автобиографичните текстове в книгата пък разкриват любопитни факти, свързани с неговото професионално и личностно развитие. Едно от платната, част от изложбата „LIfe is a Study“, е именно визията на новия музикален проект на Иван Шопов.

В звуковия файл можете да чуете повече за съвместната им работа, както и една от песните в албума „Kanatitsa – Remixed“ – Chichovite Konye (Clockvice Remix).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна