Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веселин Плачков-баща - юрист по професия, творец по душа

Ако в град Левски попитате за Веселин Плачков, ще ви упътят или към адвокатската кантора, или към театралната сцена. Няма грешка, защото актьорът, изиграл Дякона Левски, носи името на своя не по-малко известен баща.

Веселин Плачков-баща е юрист по професия, но и фотограф, който обича сцената - с актьорски изяви в художествената самодейност, сега вече и със своя театрална трупа.

Животът на Плачков-баща му предлага различни ситуации - каквото и да прави, обаче, изкуството в различни форми е част от неговия живот.

„Фотографията е и професия, и кръв. Обичам да снимам деца, няма по-чисто от тях. Общуването с тях обогатява. Обичам да снимам и природа“.

С пиесата „Взех те, Радке“ Веселин Плачков-баща ще участва с театралната си трупа на 17-и май във фестивалните дни в Трънчовица, посветени на Григор Вачков.

„Идеята е нашата трупа да започне инициатива за дарителска сметка за построяване на паметник на Георги Парцалев в Левски, после и на Григор Вачков, на Дончо Цончев, изобщо на всеки българин, излязъл от община Левски и дал нещо за България“.

За театралния път и за любовта към изкуството – чуйте в звуковия файл от интервюто с Веселин Плачков-баща.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени