Eмисия новини
от 02.00 часа

Откриха още една от жертвите на кипърския сериен убиец

5
Според признанията на убиеца труповете на три от седемте си жертви е сложил в куфари и е хвърлил в токсичното езеро.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Още една от жертвите на кипърския сериен убиец беше открита. Втори куфар беше изваден днес от дъното на силно токсичното червено езеро близо до изоставената медна мина.

Говорителят на полицията Андреас Ангелидис потвърди, че в намерения куфар има човешко тяло в напреднал стадий на разлагане. Държавните патолози направиха първоначален оглед на място, аутопсията предстои.

Според признанията на убиеца труповете на три от седемте си жертви – две жени и едно дете, той е сложил в куфари и е хвърлил в токсичното езеро. От вчера разследванията в него бяха активизирани с използването на ултрамодерен многолъчев сонар, който пристигна в Кипър от САЩ. 

Миналата неделя от червеното езеро беше изваден първият куфар, в който бяха намерени останките на жена, но още официално не е потвърдена нейната самоличност.

От признатите от него седем жертви все още се търсят телата на две от тях.

Днес е 22-рият ден, в който продължават разследванията на шокиралите Кипър убийства на пет жени и две деца от Филипините, Непал и Румъния от 35-годишния капитан в Националната гвардия Никос Метаксас.

С две събития днес в Кипър беше почетена паметта на седемте жертви. Община Мицеро, на чиято територия е старата шахта, където бяха намерeни две от убитите жени, организира възпоменание под мотото „С цвете, свещ, извинение, любов и уважение”. Мемориално шествие за солидарност с жертвите и имигрантските общности в Кипър и срещу расизма се проведе в Лимасол.


Галерия

Още от