Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров се изкачи с три позиции, а Виктория Томова отстъпи с две в световните ранглисти

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров се изкачи с три позиции, а Виктория Томова отстъпи с две места в световните ранглисти.

27-годишният Григор Димитров не участва в турнири през миналата седмица и запази актива си от 985 точки, но се изкачи до 46-ата позиция в класацията.

Лидер остана шампионът от Откритото първенство на Австралия Новак Джокович с 11160 точки, следван от Рафаел Надал (Испания) със 7765 точки. Швейцарецът Роджър Федерер вече е трети с 5590 точки, като измести Александър Зверев (Германия), който отстъпи на четвърто място с 5565 точки.

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова, която през миналата седмица загуби в първия кръг на квалификациите в Прага от бъдещата шампионка в чешката столица Джил Тайхман (Швейцария), вече заема 169-ото място с 341 точки.

Изабелла Шиникова стана втора ракета на страната, след като достигна до втория кръг на турнира в Рабат (Мароко), където отпадна също от бъдещата победителка Мария Сакари (Гърция). Тя вече е 197-а в ранглистата с 298 точки.

Шампионката от Откритото първенство на Австралия Наоми Осака (Япония) продължава на върха в класацията с 6151 точки, следвана от Петра Квитова (Чехия)  с 5835 точки и Симона Халеп (Румъния) с 5682 точки.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна