Eмисия новини
от 22.00 часа

Доналд Тръмп награди Тайгър Уудс в Белия дом

Тръмп и Уудс след награждаването.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп връчи на шампиона по голф Тайгър Уудс най-престижното гражданско отличие в страната - "Президентския медал на свободата", предадоха световните агенции. Церемонията се състоя в Белия дом. Тръмп нарече Уудс истинска легенда и изключителен спортист, който е преобразил голфа.

"Тези качества въплъщават американския дух за преодоляване на границите и стремеж към величие", каза президентът.

Уудс се просълзи докато благодареше на майка си и на двете си деца по време на церемонията в Розовата градина на Белия дом.

"Виждали сте (от мен) доброто и лошото, върховете и дъното", каза той,

43-годишният Уудс спечели на 14 април първия си мейджър турнир от 11 години насам. Още на следващия ден Тръмп обяви, че ще го награди с "Президентския медал на свободата". 

Големият спортист в последните години имаше проблеми с контузии, както и със закона, тъй като беше арестуван по подозрение за шофиране в нетрезво състояние, но се завърна в спорта и спечели 15-а титла в кариерата си. Той е втори във вечната ранглиста след друг американец - Джак Никлаус, който има 18 трофея в мейджър турнири. 

Тайгър Уудс е най-популярният голфър, както и един от най-богатите спортисти в историята със заработени в кариерата си близо 2 милиарда долара. 

Още от