Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четвъртото издание на "Кино в длан" раздава награди тази вечер в столичното кино "Одеон"

| обновено на 08.05.19 в 12:47


Четвъртото издание на фестивала "Кино в длан" ще раздаде своите награди тази вечер в столичното кино "Одеон". Близо 80 късометражни филма, заснети с мобилни телефони, се състезават в конкурса, чиято цел е да предостави възможност и пространство за изява на младите творци.

Фестивалът се организира за четвърти път от общината и читалище "Добри Войников" в Шумен. В него участват автори от цялата страна, които благодарение на достиженията на модерните технологии създават кино единствено с камерата на мобилния телефон. Целта на организаторите е да даде изява на млади и перспективни автори, които иначе трудно биха стигнали до големия екран: 

"Още с първото издание на фестивала привлякохме много участници не само от България. Тогава имаше от Молдова, Македония и Румъния. Хората се вълнуват основно от ежедневните проблеми, като има участващи игрални фирми, има документални", казва Детелина Палазова, секретар на читалището в Шумен, а режисьорът и председател на журито Александър Донев допълва: 

"Тази година един от документалните филми, който най-силно ни направи впечатление, е много интересно допълнение към актуалната тема за алтернативния туризъм и средствата, които се отделят от Европейския съюз за подобни проекти, които отиват за съвсем други неща".

Наградите ще бъдат връчени заедно с прожекциите на отличените творби на специална церемония тази вечер в кино "Одеон". 

Входът е свободен.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени