Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава изслушването на Бисер Лазов по делото „КТБ“

Бисер Лазов - основният свидетел на прокуратурата по делото „КТБ“.
Снимка: БГНЕС

И днес страните по делото за фалита на Корпоративна търговска банка изслушваха основния свидетел в процеса. Това е бившият счетоводител на банкера Цветан Василев - Бисер Лазов.

На поредно заседание той продължава с разказа си за начина, по който е била създадена и се е развивала затворената през лятото на 2014 година банка. Нито адвокатите на 18-те подсъдими, сред които задочно е и Цветан Василев, нито от прокуратурата се ангажираха с прогноза кога ще започне по същество разпита на Лазов.

„Той говори на ангро. Как ще се прави анализ на това, което е говорил в съдебната зала и в досъдебното производство, за да се види къде има противоречия и недоизказани неща, за кои неща трябва да се задават въпроси, не е никак лека работа“, заяви адвокат Константин Симеонов.

„Ще мине в диалогов режим, когато той приключи с изложението си. Ако вие можете да сметнете за колко време можете да изложите живота си от 1994 г., ще можете да предположите и за колко време той може да обясни, ако вашият живот е свързан с финансова дейност на една от тези, тогава се наричаха, банки, сега бих го нарекъл пирамида, в България“, посочи заместник главният прокурор Иван Гешев. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени