Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емоционално сбогуване на Давид Ферер с тениса

Ферер се прощава с публиката заедно със съпругата си Марта Торнел и синът им.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ветеранът Давид Ферер изигра последния си мач  в своята дълга кариера на Мастърс 1000 турнира в Мадрид късно снощи.

37-годишният испанец отстъпи на Александер Зверев от Германия с 4:6, 1:6, въпреки че поведе с 3:1 в първата част. Ферер се сбогува след 27 титли на ниво АТР Тур, финал на "Ролан Гарос" и трето място в световната ранглиста.

Публиката беше изпълнила почти до краен предел трибуните в „Ла Каха Махика“ и не спираше да го подкрепя с бурни възгласи „Феру, Феру“, При 6:4, 5:1 и 40:0 Зверев призова зрителите да станат на крака и да подкрепят мощно Давид.

"Никога не съм очаквал сбогуване като тази нощ. Опитах се да играя на най-високо ниво през последната година. Опитах се да ги зарадвам и тази нощ с добра игра, знам утре са на работа, а мачът приключи късно. Но всички останаха на трибуните, за да ме подкрепят. И това винаги ще бъде в моето съзнание и в моето сърце. Това е нещо, което никога няма да забравя. Това е единственият мач, който губя, но не съм никак тъжен. Днес беше момент да се забавляваме и аз го направих“, заяви след края на срещата просълзеният Давид Ферер, който беше понесен на ръце на корта от хора от екипа си.

На таблото на корт „Маноло Сантана“ беше пуснато видеообръщение на колеги на испанеца към него. Сред тях бяха Роджър Федерер и Рафаел Надал.

Левичарят от Манакор записа победа вчера, след като се наложи с 6:3, 6:3 срещу канадския тийнейджър Феликс Оже-Алиасим. Така Надал записа своята победа №50 в Мадрид.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени