Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милуоки се класира на финал на Запад в НБА

Антетокумбо беше над всички при победата на Милуоки.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Милуоки се класира за финала в Източната конференция на НБА след победа в петия мач над Бостън със 116:91, а Голдън Стейт върви към участие на Запад след победа над Хюстън и 3-2 в серията.

Топзвездата на Бъкс Янис Антетокумбо вкара 20 точки, а също така взе 8 борби и подаде 8 асистенции за победата над Бостън. А водачите в схемата на елиминациите завършиха със седем състезатели с двуцифрен актив. Те ще чакат победителя от двойката Филаделфия - Торонто, за да научат съперника си за финала на Изток.

Крис Мидълтън добави 19 точки, както и 8 борби, а Ерик Бледсо остана с 18 за първия финал в Конференцията на Милуоки от 2001-а година насам.

За Бостън Кайри Ървинг вкара 15 точки, но едва 31 процента от игрови ситуации. Джейсън Татъм и Маркъс Морис добавиха по 14 всеки от тях.

На Запад Голдън Стейт е с един мач по-близо до финала след успеха над Хюстън със 104:99. Клей Томпсън вкара 27 точки, в това число и решителен кош 4.1 секунди преди края на срещата и 3-2 вече в серията.

Кевин Дюрант получи разтежение на прасеца в третата част на мача и трябваше да изгледа срещата отстрани, като за вземето на терена вкара 22 точки, 5 борби и 4 асистенции. А дали ще участва в шестата среща, все още не се знае.

За гостите от Хюстън Джеймс Хардън наниза 31 точки, а Ракетите ще се опитат да избегнат елиминацията в петък, когато са домакини на шестия мач.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна