Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премълчаната история на Тео

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Той е учител по физика. Живее и преподава в провинцията. Създаде базов лагер в планината за будни деца, които искат да са будни. Той е явление в днешността ни. Теодоси Теодосиев не създава отличници, а личности. Как го прави, защо го прави, докога ще го прави?
Забелязаха го, преди време го обявиха за личност на годината, но продължава да буди възхита, а магията на неговото светоучение продължава да бъде необяснима.
Той освен от формули, разбира и от поезия. Кара учениците си да четат високи образци на поетичното изкуство, защо? Каква е връзката между физиката и тъгата за душата?
Живее в Казанлък, а учениците му са световни шампиони в олимпиадите по физика, някои от тях заемат водещи позиции в различни области на духа и науката.



В „Премълчаната история“ участва героят на нашето време – необикновената планета Тео, Иван Бъчваров - един от първите му ученици, режисьорът Николай Василев, който в продължение на три години засне с екипа си документален разказ за Учителя, изпълнен с откровенията му и Ганета Сагова, главен редактор на Списание 8.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!