Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Унай Емери иска да спечели Лига Европа с Арсенал

Унай Емери
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Наставникът на Арсенал Унай Емери е амбициран да спечели Лига Европа не само защото триумфът в Баку ще подсигури участието на лондончани в Шампионска лига догодина, но и заради отличието, което ще краси витрината на клуба.

Испанският специалист печели трофея в три поредователни години (2014, 2015 и 2016 г.) със Севиля, а тази вечер неговият Арсенал ще опита да се класира за финала през този сезон. „Артилеристите" спечелиха с 3:1 първия двубой срещу Валенсия на „Емирейтс" и излизат на „Местая".

„Лига Европа е важен турнир за всички онези, които не са в Шампионската лига, както и за тези, за които тя представлява втори шанс какъвто е случаят с Валенсия през този сезон. Важно е също така, че трофеят осигурява място в ШЛ - когато аз го спечелих за първи път със Севиля, това не беше така. Турнирът е атрактивен и всеки го иска. Не само заради Шампионска лига, но заради самото отличие. Арсенал има само два европейски трофея - Купата на панаирните градове и Купата на носители на купи, а двете състезания вече не съществуват. Затова съм много амбициран да спечеля тази година", каза Емери. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна