Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович и Чилич си уредиха среща на осминафинал

Джокович продължава без загубен сет в Мадрид.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световният номер едно Новак Джокович и деветият поставен Марин Чилич ще се срещнат на осминафиналите на тенис турнира от сериите Мастърс 1000 в Мадрид на червени кортове.

Сърбинът се справи с френския ветеран Жереми Шарди с 6:1, 7:6(2) за по-малко от час и половина игра на централния корт „Маноло Сантана“ в комплекса „Ла Каха Махика“.

В първия сет Джокович дръпна с 5:0 преди съперникът му да успее да спечели почетен гейм. Веднага след това 31-годишният белградчанин успя да затвори частта след 31 минути игра.

Следващата беше значително по-равностойна. Ноле отрази сетбол при 4:5 и след това се стигна до тайбрек. В него сърбинът спечели последните четири точки.

Джокович отрази и четирите точки за пробив на Шарди, а сам направи два брейка. Той вкара 68 процента първи сервис и спечели 83 процента от точките при разиграването му.

Хърватинът Чилич пък направи обрат срещу сънародника на Новак Ласло Джере и го победи с 4:6, 6:3, 6:2 след повече от два часа игра. Марин се отличи с 12 аса.

В друг двубой от днес победителят от Барселона Доминик Тийм от Австрия отстрани шампиона от Монте Карло Фабио Фонини от Италия с 6:4, 7:5. В следващия кръг Тийм очаква Роджър Федерер или Гаел Монфис.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!