Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Издирват 43-годишен мъж от Костенец за убийство на 38-годишна жена

| обновено на 10.05.19 в 21:32
МВР издирва 43-годишния Стоян Георгиев Зайков от град Костенец.
Снимка: Пресцентър на МВР

Полицията издирва 43-годишният Стоян Георгиев Зайков от град Костенец във връзка с разследване на убийството на 38-годишна жена, извършено тази сутрин.

По случая е образувано досъдебно производство. Жената е била открита в апартамента си рано тази сутрин, минути след 8:00 часа. След оглед е установено, че по тялото на убитата има следи от насилие. 38-годишната жена е собственик на фризьорски салон в Костенец. По първоначална информация става дума за убийство след скандал. Към момента заподозреният мъж е в неизвестност. Той е обявен за национално издирване.

При необходимост МВР е готово да използва и хеликоптер за издирването на Стоян Зайков. Мъжът е криминално проявен, обясни пред Хоризонт Старши комисар Николай Спасов, директор на Областната дирекция на МВР-София:

"Използват се всички сили и средства на МВР за издирването на мъжа. На територията на Община Костенец сме ангажирали сили. Той е криминално проявен. Преди 7-8 години е извършвал кражби, повреждал и унищожавал е имущества. За откриването и залавянето на евентуалния извършител ще се използва цялата налична техника на МВР."

Хората, които разпознават издирвания и имат информация къде може да бъде открит, да позвънят на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР при гарантирана анонимност.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна