Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Донски с първи финал на ITF

Александър Донски
Снимка: БГНЕС

Александър Донски се класира за първия си финал на международен турнир за мъже от календара на Международната федерация по тенис ITF. Българският тенисист достигна до мача за титлата на турнира "Санта Марина Къп" в Созопол с награден фонд 15 000 долара, след като победи на полуфинал Шалва Джанашия (Русия) с 6:4 7:6(2).
Във финала на състезанието, което се провежда на твърдите кортове на Тенис център "Санта Марина" в Созопол, Донски ще срещне поставения под щ1 в схемата Алтуг Челикбилек (Турция). Той отстрани днес Кристиан Лозан (Русия) с убедителното 6:2 6:4. Финалът между Донски и Челикбилек е утре от 10:00 ч.
С днешната си победа Донски си осигури 60 точки за новата ранглиста на ITF за мъже, въведена тази година. При успех утре 20-годишният тенисист ще вземе 100 точки.
Александър Донски и Александър Лазаров обаче загубиха финала на двойки на "Санта Марина Къп". Въпреки че спечелиха първия сет, българите отстъпиха с 6:4 2:6 6:10 пред американците Алек Адамсън и Васил Кирков. Призьорите бяха наградени от изпълнителния директор на FPI Hotels & Resorts Никола Петков.

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени