Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Габрово започва 11-ото издание на фестивала на комедийния спектакъл

Музей "Дом на хумора и шегата" в Габрово
Снимка: http://www.humorhouse.bg/

В Габрово започва 11-ото издание на фестивала на комедийния спектакъл. Театралното събитие, което се провежда през година, е част от програмата за Дните на хумора и сатирата в града.

Осем комедийни представления – от страната и Северна Македония – ще се играят на три сцени в петте фестивални дни. 

Организатор е Драматичният театър "Рачо Стоянов" в града. Фестивалната програма включва осем театрални спектакъла. Първата фестивална вечер ще бъде открита с постановката на Драматичния театър "Рачо Стоянов" в Габрово "Начало на спектакъла" на режисьора Васил Дуев. Останалите спектакли са "Мартин, Данчо и майка им" с автор и режисьор Камен Донев, постановка на Драматичния театър в Пловдив, "Емигрантски рай" от Димитър Динев, режисьор Катя Петрова, постановка на Театър "София", "Господа, другари, pichove и дами" - режисьор Димо Дешев, постановка на Драматично-кукления театър "Иван Радоев" в Плевен, "Коя гад изяде кашкавала" - режисьор Теди Москов, постановка на Драматичния театър "Сава Огнянов" в Русе, "Квартет за двама" - режисьор Владимир Петков, постановка на Театър "Възраждане", "Мъни, мъни, мъни" - постановка на театър Куманово от Република Северна Македония и "Един безумен ден" от Пиер Дьо Бомарше с режисьор Михаил Петров, постановка на Народния театър "Иван Вазов". 

Селекционер на фестивала е Мирела Иванова, драматург в Народния театър "Иван Вазов". На 17 май, след края на последното представление чрез гласуване публиката ще определи кои ще са носителите на двете награди в категориите - за най-смешен спектакъл и за най-смешен актьор. За целта ще има поставена урна в централното фоайе на театъра, където зрителите могат да посочат предпочитанията си. 

Фестивалната програма включва и съпътстващи събития, които ще огласят пространството около театъра с музика, смях и циркови представления. Училище за клоуни ще предложи забавления за децата.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна