Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още трима се присъединиха към лагера ва волейболистите

Андрей Жеков води заниманията на националите.
Снимка: БФВ

Трима състезатели се присъединиха към подготовката на мъжкия национален отбор по волейбол на България, която се води в София, съобщиха от федерацията.

От днес тренировъчен процес със състава, който е воден от Андрей Жеков, започнаха Светослав Гоцев, Николай Пенчев и Валентин Братоев.

До края на седмицата към лагера на националите се очакват да се присъединят и Алекс Грозданов, който спечели титлата в Белгия и Мартин Атанасов, който игра на финал във френското първенство. Двамата имат няколко дни почивка след тежките мачове от първенствата.

От сряда, 15 май, ще бъдат оформени две групи в националния тим, като първата ще се готви за Волейболната лига на нациите, а във втората ще тренират млади и перспективни състезатели като Владимир Станков, Пламен Шекерджиев, Гордан Люцканов, Николай Колев и други.

На 21 май ще бъде определена окончателната група от 25 играчи, които ще могат да участват във Волейболната лига на нациите. На 27 май пък е заминаването за Аржентина, където е първият турнир от състезанието. Оттам българският тим ще пътува за Китай, преди да се прибере в България за домакинския уикенд във Варна (14-16 юни). 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна