Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фотоизложба „Магията на Изтока“ на „Моста на влюбените"

Фотоизложба „Магията на Изтока“ може да бъде разгледана на „Моста на влюбените“ в София до 26 май. 17 държави представят културата, бита и природата си с красиви фотографии от различни райони на екзотична Азия: Бангладеш, Виетнам, Емирство Кувейт, Индия, Индонезия, Иран, Ирак, Китай, Монголия, Обединени Арабски Емирства, Пакистан, Палестина, Република Корея, Саудитска Арабия, Тайланд, Филипини и Япония.

Калоян Стоянов от културния отдел на посолството на Индонезия в България разказа за фотоизложбата в предаването „12+3“ на програма „Хоризонт“:

„Има 60 кадъра от над 14 държави. Те представят различни културни събития и пейзажи. Всяка снимка е изключително завладяваща и интересна да се види. Индонезия представя най-големия будистки храм в света Боробудур“.

Изложбата е част от предварителните събития по повод предстоящия Фестивал на азиатската култура, който ще се проведе за трети пореден път на сцена „Лятната естрада“ и прилежащите ѝ алеи в Борисовата градина на 15 юни.

За втора поредна година събитието се обявява в полза на благородна кауза на фондация „За Нашите Деца“, която тази година е посветена на сигурната семейна среда за всички деца и подкрепа на родителите още от първия миг.

Средствата от събитието организацията ще инвестира в подкрепа на уязвими семейства в риск от раздяла и ще спаси от изоставяне поне 15 деца в ранна възраст.

Цялото интервю на Снежана Иванова с Калоян Стоянов в предаването „12+3“ на програма „Хоризонт“ можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени