Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Владимир Сабоурин: Найджъл Фарадж се държи като типичен постмодерен плагиатор

2
Проф. Владимир Сабоурин
Снимка: Уикипедия

Ако ми позволите една литературна аналогия, г-н Фарадж се държи като типичен постмодерен плагиатор. В статията ми в Уикипедия, наистина пише, че ме причисляват към постмодернизма, но аз смятам себе си по-скоро за авангардист, каза пред БНР проф. Владимир Сабоурин в отговор на въпроса - как се стигна дотам крайнодесен политик да прегърне символиката на крайнолява протестна група, припомняйки как Найджъл Фараж навермето беше присвоил името на групата Rage against the machine в едно свое предаване, срещу което те реагираха с остро писмо.

В навечерието на изборите за Европейски парламент, които излизащата Великобритания все пак ще проведе на 23-ти май и които според поручванията може да спечели “Брекзит“ - партията на Найджъл Фарадж, социалните мрежи ни припомниха тази случка. В писмото си групата открито заяви, че това е недопустимо заради тоталната разлика между техните леви убеждения и крайнодясната платформа на политика – Фарадж.

“Rage against the machine се държат като типични авангардисти с ясна позиция, може да не я споделяме, но трябва да им признаем, че имат ясна позиция. Г-н Фарадж се държи като плагиатор, той няма, реално няма собствена позиция, използва чужди послания, за да прокарва една напълно неясна политика“, коментира още Владимир Сабоурин.

“Веднага трябва да кажем, че посланията на гнева традиционно не са десни послания. Първото, в което можем да упрекнем г-н Фарадж, е че той реално не се държи като десен политик. Десницата, трябва да и дадем дължимото, стои в основата на обединена Европа“, посочи още той.

Интервюто с проф. Владимир Сабоурин може да чуете от звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна