Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Театрална екоакция и темата за домашното насилие в две инициативи на „Паник Бутон Театър”

Нейтън Купър от "Паник Бутон Театър" с чаша за многократна употреба в студиото
Снимка: Ирина Недева

Днес в “Сфумато“ се играе пиесата “Синята брада – брак без приказка“, инициатива на независимата театрална компания „Паник Бутон Театър”.

Друга инициатива на “Паник Бутон“ също ще събере в предстоящата неделя в едно театъра и играта в името на борбата с боклучените чудовища.

“Както знаете, всяко заболяване всъщност е излизане извън нормата, извън стандарта“, каза пред БНР режисьорката Василена Радева по повод спектакъла и допълни:

“Би трябвало бракът да е свързване на двама души, които ще бъдат заедно и в щастие, и в нещастие – добро и лошо и аз вярвам, че смисълът на брака не се е изгубил“.

“Обектът на нашето представление е заболяването, свързано с домашното насилие. Разглеждаме как и защо любовта от едно толкова еуфорично чувство, може да премине в нещо, което застрашава не само живота, но и личността“, разказа още тя.

За друг проект на „Паник Бутон Театър” разказа другият основател на независимата театрална компания, режисьорът Нейтън Купър:

“Това е една голяма цел на нашия проект, на събитието, да даваме пример на деца и вдъхновение да сменят навиците, които имаме ние всички в обществото. Живеем в общество, в което сме консуматори“ каза пред БНР Нейтън Купър, който готви второто издание на т.нар. “Общество за предпазване от боклучени чудовища“, което ще се случи тази неделя в парка на “Хиподрума“.

Театрална екоакция, която вече се състоя преди два дни, предстои и идната неделя на 19-и май.

Интервюто на Ирина Недева с основателите на „Паник Бутон Театър” - Василена Радева и Нейтън Купър може да чуете от звуковия файл. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени