Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима колоездачи наказани заради допинг

Алесандро Петаки
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившите колоездачи Алесандро Петаки и Борут Божич, както и настоящите Кристиян Дурашек и Кристиян Корен бяха наказани от Международния колоездачен съюз по подозрение в употреба на допинг.

Четиримата са свързани с печално известния германски кръг за кръвен допинг. Според Международния колоездачен съюз словенците Борут и Корен и италианецът Петаки са правили нелегалния вливания на кръв през 2012 и 2013 година, докато хърватинът Дурашек е влязъл в схемата през 2017 година.

Наказанията влизат в сила моментално и ще попречат на Корен да завърши Обиколката на Италия, а на Дурашек - тази на Калифорния.

Най-голямото име сред наказаните е Петаки, който има етапни победи в обиколките на Италия, Франция и Испания. Италианецът спря с колоезденето през 2015 година, а през 2008 година той изтърпя 10-месечно наказание, отново заради употреба на допинг.

От Международния колоездачен съюз заявиха, че разследването по случая продължава и за момента не могат да дават повече информация, в това число и какви наказания очакват състезателите, при доказване на вината им.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна