Eмисия новини
от 05.00 часа

Борецът Кирил Милов се готви с олимпийски шампион

Милов (вляво) и Алексанян след тренировка.
Снимка: БФБорба

Олимпийският шампион от Рио 2016 Артур Алексанян помага на Кирил Милов в подготовката на лагера на класиците в арменската столица Ереван. Двамата са в една категория до 97 кг и често тренират заедно в олимпийската база на домакините.

Арменецът е един от най-титулуваните в своята категория, зад гърба си има три световни титли и четири златни медала от европейски първенства.

Активът на 22-годишния Милов е доста по-скромен - сребро от световното в дебюта му при мъжете, както и от Евро 2019. И двата пъти роденият в Дупница талант загуби от руснака Муса Евлоев и сега се надява тренировките с олимпийския шампион да му помогнат да усъвършенства арсенала си от хватки, за да преодолее и шампиона на Русия. 

Бронзовият медалист от Световното и Европейското Айк Мнацаканян също се подготвя с призьор от големи първенства - Арсен Джулфалакян, световен и европейски шампион, втори от Олимпиадата Лондон 2012.

Старши треньорът на националите Армен Назарян пък се радва на особена почит от страна на домакините. И въпреки че имат доста медалисти от големи първенства в състава си, арменците не пропускат да вземат ценни наставления от двукратния олимпийски шампион.


Още от
Антоанета Стефанова

Чепаринов и Стефанова с ремита в Ман

публикувано на 22.10.19 в 08:33