Eмисия новини
от 02.00 часа

Тръмп помилва осъден автор на негова политическа биография

Снимка: БТА

Президентът Доналд Тръмп обяви вчера пълно помилване за Конрад Блек, бивш издател на вестници и автор на хвалебствена за него политическа биография, предаде АП, цитирана от БТА.

Някогашната медийна империя на Блек включваше чикагския в. „Сън таймс“, лондонския „Дейли телеграф“, както и „Джерусалем пост“. Той беше осъден за финансова измама през 2007 г. и прекара три години и половина в затвора. Апелативният съд отмени две от присъдите, но остави две други в сила.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс заяви, че Блек „има огромен принос за бизнеса, както и за политическата и историческа мисъл“.

През 2015 г. Блек написва есе за сп. „Нешънъл Ривю“, озаглавено „Тръмп е добрият“, а през 2018 г. Блек публикува хвалебствена биография на Доналд Тръмп.

Бившият медиен магнат бе осъден за измама на инвеститори. Британски гражданин и бивш член на Камара на лордовете, той бе осъден на повече от шест години затвор след признаването му за виновен от съд в Чикаго през 2007 г., но беше пуснат под гаранция две години по-късно, за да внесе обжалване, в което постигна частичен успех. Съдията намали присъдата му на три години.

Сандърс каза, че Блек е автор на няколко забележителни биографии, включително книги за президентите Франклин Рузвелт и Ричард Никсън, но не спомена книгата му за Тръмп.


Още от

Три жертви на жегата в САЩ

обновено на 21.07.19 в 08:31