Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галаконцерт на 50-ия конкурс за нова българска поп и рок песен „Пролет” на 20 май в Първо студио на БНР

Наградите в 50-ия юбилеен конкурс за нова българска поп и рок песен „Пролет“ ще бъдат раздадени на 20 май, понеделник, от 20:00 ч. в емблематичното Първо студио на БНР. В галаконцерта ще прозвучат 12-те песни-финалисти, които за първи път ще бъдат изпълнени пред публика.

Атлас, Soul Bmoll, Mey feat. Jcat, Mаргарита Хранова, IVA, Maрияна Добрева & Acoustic Point, Криста, Rewind, Electric Pie, Формация Студио 2, Jeremy? и Saint Electrics са изпълнителите, които достигнаха до финала в юбилейното 50-то издание на конкурса на БНР.

На галаконцерта ще стане ясно кои са носителите на Първа, Втора и Трета награда, определени от журито, в което участват изявени български музиканти. Ще бъде връчена и Наградата на публиката, определена от вота на слушателите в сайта на конкурса. На галаконцерта ще станат ясни носителите на Наградата на музикалната и журналистическа гилдия, Наградата за дебют, Награда от класацията „БНР Топ 20“ и най-желаната от участниците награда: участие в престижния музикален фестивал „Евросоник“ в Грьонинген, Холандия.

Входът за концерта е с покани, които могат да бъдат получени на входа на БНР преди събитието. Входът е свободен за ученици от музикалните училища и студенти от НМА „Проф. Панчо Владигеров“, специалност „Музика“ към СУ, катедра „Музика“ към НБУ и АМТИИ Пловдив, срещу ученическа или студентска карта!

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна