Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малстрьом: Очаквам днес САЩ да вземат решение за автомобилните мита

Сесилия Малмстрьом
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейският комисар по търговията Сесилия Малстрьом заяви в петък, че очаква днес президентът на Съединените щати Доналд Тръмп да вземе решение относно тарифите за вноса на автомобили.

По-рано тази седмица имаше информации, че Тръмп ще отложи с до шест месеца въвеждането на високи мита за автомобилния внос.

Вчера американският търговски секретар Уилбър Рос посочи, че пред президента има "много възможности" по отношение на по отношение на тарифите за вноса на автомобили и че Тръмп ще вземе окончателното си решение на 18-и май (тази събота).

Важно е да се отбележи, че Белият дом е изправен пред краен срок до утре (18-и май), за да реши дали да наложи високи мита върху вноса на автомобили и на авточасти. По закон американската администрация има още 180 дни, за да вземе подобно решение, докато преговаря с търговските си партньори. Доналд Тръмп гледа на подобни тарифи като начин да засили влиянието си върху търговски партньори като Европейския съюз и Япония по време на търговските преговори с тях.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени