Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има други начини да се срещаме и общуваме

Ива Дойчинова и Алекс Алексиев в студиото на програма „Христо Ботев“

В рамките на кампанията „Избери живота“ на БНР в студиото на програма „Христо Ботев“ гостува актьорът Алекс Алексиев в качеството си на продуцент на филма „Доза щастие“. Филмът е направен по автобиографичния роман на журналистката Весела Тотева „Падение и спасение: изповедта една хероинова наркоманка“, която пресъздава личната си дългогодишна зависимост от хероина. Ролята на Весела се изпълнява от собствената ѝ дъщеря – Валя Каролева, а режисьор е съпругата на Алекс – Яна Титова.
Младите ентусиасти са обединени не само от професионалните си амбиции да направят хубав филм, а от далеч по-благородната цел да помогнат в борбата със зависимостта от дрогата, превърнала се в страшен бич за младото поколение в България. Според Алекс Алексиев по темата „Не се говори, а дечицата си отиват“. Затова трябва да се говори непрекъснато.



Актьорът Димитър Николов, който участва във филма „Доза щастие“ ни гостува преди седмици. Поводът тогава беше, че той спечели наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев“. Тогава извън празничния ефир записахме и посланието на Димитър Николов към неговите връстници по повод дрогата, а то е „Има други начини да се срещаме и общуваме“.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени