Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Участниците във фестивала "Улични артисти" стигнаха от София до Банкя с "Баба Меца"

| обновено на 18.05.19 в 10:17
Снимка: БГНЕС

Парният локомотив "Баба Меца" пътува днес между София и Банкя с шест пътнически вагона. Ретро пътуването е организирано съвместно със Столичната община - район Банкя по повод провеждането на фестивала на уличните артисти. С атракционния влак от София до Банкя заминаха и 25-те артисти от фестивала.

Билетите за пътуването бяха разпродадени само за ден. "БДЖ - Пътнически превози" осигурява още едно ретро пътуване по маршрута София - Банкя - София и утре, неделя, когато е вторият ден на фестивала.

Град Банкя празнува 50-годишен юбилей с първия у нас "Фестивал на уличните артисти". Фестивалът e с подкрепата на Младежкия съвет на американския посланик в България.

"Фестивалът има за цел благотворителна кауза. Всички ще имат запечатани кутии, в които хората ще могат да даряват средства. Събраните средства тази година ще бъдат инвестирани в поставянето на кът за шах в парка на град Банкя", сподели Спасиан Чолаков, представител на Младежкия съвет на американския посланик в България. Фестивалът цели да подкрепи изкуството на уличните артисти и е част от календара на културните събития на Софийска община.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна