Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концерт в Болоня на камерен хор „Проф. Георги Робев”

Снимка: pixabay.com

Днес в Болоня ще се състои концерт, посветен на визитата на папа Франциск в България и на Деня на българската просвета и култура 24-ти май.

Концертът ще се проведе в църквата „Мадона ди Галиера” в центъра на града и в него ще участва хор „Робев” с диригент Нели Трошева.

В официалното комюнике до медиите на почетното консулство на България за област Емилия-Романя почетният консул инженер Франко Кастелини уточнява, че чрез концерта българите, живеещи в района, изразяват признателност към архиепископа на Болоня монсиньор Матео Мария Зупи за приема, оказан на Западно и Средноевропейски митрополит Антоний при посещението му в града и е израз на уважение относно посещението на папа Франциск в България.

На концерта ще бъдат изпълнени произведения, свързани с традициите на католическата и на източната православна църква от 13 век до сега.

На събитието е поканен дипломатическият корпус и представители на различни вероизповедания.

Църквата „Мадона ди Галиера” е основана от монаси през 14-и век. Тя не е чужда за музикални изяви, предлагайки условия за концерти от различни класически стилове, както блус и суинг.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени