Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на пернишко село протестираха заради недовършен водопровод

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Жители на село Ярджиловци протестираха заради недовършен водопровод и се заканват след 2 седмици да протестират и пред сградата на общината в Перник, ако не бъдат предприети конкретни действия. Недоволството е предизвикано от забавянето на втория етап на проекта за водоснабдяване на селото, каза кметът Данчо Данаилов.

Има утвърден проект и  подписан договор, но реализацията му се бави. По думите му поради недовършения водопровод 1/3 от селото ползвало местни водизточници, водата от които не е качествена, тъй като съдържала голямо количество манган.

Кметът на Перник Вяра Церовска заяви, че проектът за изграждането на водопровод е утвърден през 2016 година. Той се изпълнява на два етапа, първият от които е завършен. За втория етап също е подписан договор, който е съгласуван и утвърден. Истината е, че няма финансиране в ПУДООС, каза Церовска.

По думите й протестът в Ярджиловци има връзка с предстоящите избори. До встъпването ми в общината селото никога не е имало водопровод. Проектът го внесох аз и кметът на селото и хората много добре знаят това, заяви Церовска.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна