Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бюлетините за избирателен район Благоевград са доставени в областния център

310 хил. са бюлетините, отпечатани в БНБ, които пристигнаха със специализиран превоз на митническия терминал.
Снимка: Кети Тренчева, БНР

Бюлетините за избирателен район Благоевград бяха доставени в областния център. До 23 май те ще бъдат съхранявани в помещение на митницата.

310 хил. са бюлетините, отпечатани в БНБ, които пристигнаха със специализиран превоз на митническия терминал. В присъствието на председателя на Районната избирателна комисия помещението, в което ще бъдат съхранявани, беше запечатано:

"Другата седмица, до 23-ти, ще се направи организация, тези изборни книжа и материали да бъдат разпратени по всяка една община. Книжата и материалите ще бъдат съхранявани в помещение в митници. Ще се охраняват от службите на МВР".

558 са избирателните секции , разкрити с решение на РИК до този момент. 4000 са членовете на СИК. Пет са подвижните изборни секции, две помещения за гласуване са разкрити в предварителните арести в Благоевград и Сандански.

На 140 места в Благоевградска област ще се гласува и машинно, каза председателят на РИК адв. Мартин Бусаров и уточни:

"Това,  което трябва да отбележим и е важно, че там, където има машина ще има и хартиени бюлетини, т.е., избирателят по желание може да реши да си пробва вота през машината. Не е длъжен. Надявам се, логистично да се справи фирмата, която  е ангажирана".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!