Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Минко Балкански получи почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на Американския университет в България

Снимка: Кети Тренчева

Световноизвестният професор по физика и голям дарител в областта на академичното образование Минко Балкански получи почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на  Американския университет в България.  На официална церемония в Благоевград бяха връчени дипломите на 25-ия випуск на университета.

197 бакалаври и 21 магистри от 17 държави участваха в тържествената процесия заедно със своите преподаватели и членовете на университетското настоятелство. Пред абсолвентите, техните родители и приятели президентът на висшето училище д-р Стивън Съливан заяви:

"Всеки един от вас олицетворява успеха, постигнат чрез нашите усилия като университет и очакваме с нетърпение множеството успехи и постижения, които всеки от вас ще завоюва".

Този университет създава бъдещите лидери в науката, бизнеса и политиката, заяви почетният оратор на церемонията Валдрин Лука, който е министър на икономиката на Република Косово и бивш възпитаник на Американския университет.

"Повечето от решенията, които взимам в живота, независимо дали са свързани с кариера, бизнес или политика, носят нещо от Американския университет в България".

За изключителни заслуги в утвърждаването на Американския университет световноизвестният физик Минко Балкански беше удостоен с почетното звание „ Доктор хонорис кауза“. Специален гост на церемонията беше и президентът Румен Радев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна