Eмисия новини
от 05.00 часа

Победи за САЩ и Чехия на световното по хокей на лед

Отборът на САЩ победи с 3:1 Германия
Снимка: БТА

Отборът на САЩ победи с 3:1 (1:1, 0:0, 2:0) Германия в среща от група „А“ на световното първенство по хокей на лед в Словакия и оглави класирането с 14 точки. Дилън Ларкин вкара за 2:1 в средата на третата част, което се оказа и решителното попадение. Джак Айхел оформи крайното 3:1 в края на мача, а Кори Шнайдер бе стабилен на вратата. Янките паднаха 1:4 на старта на първенството от домакина Словакия, но след това регистрираха само победи.

Германците, които са на 4-о място в групата, откриха резултата чрез Фредерик Тифелс, а Джеймс ван Риймсдайк изравни също през първата третина. Американците завършват мачовете си в групата във вторник с Канада.

Четирите отбора от тази група, които са се класирали за четвъртфиналите вече са ясни, но ще трябва да определят точното подреждане в последния ден. След САЩ се нареждат Финландия с 13, а Канада и Германия имат по 12. Домакините от Словакия вече отпаднаха.

В група „В“ Чехия разгроми Австрия с 8:0 (2:0, 3:0, 3:0), като Михал Репик вкара два гола, а още шестима състезатели добавиха по 1. С победата чехите събраха 15 точки и се изравниха с лидера Русия. По 12 имат Швейцария и Швеция, която ще трябва да си запази мястото пред претендента Латвия, който е с 6 и се нуждае от две победи в последните си два мача.


Още от