Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Накъде в София

МУЗИКА

Галаконцертът и връчване на наградите от Конкурса на БНР за нова българска поп и рок песен "Пролет" 2019 е от 20.00 часа в Първо студио на БНР.  Маргарита Хранова, “Атлас” и Jeremy? ще са сред изпълнителите, които ще излязат на сцената. Журито по традиция ще е съставено от 7 изявени български музиканти, номинирани от членовете на селекционния екип. Ще бъде връчена и наградата на публиката, определена от вота на слушателите в сайта на конкурса. Входът за галаконцерта на 50-ия юбилеен конкурс за нова българска поп и рок песен „Пролет“ е с покани, които могат да бъдат получени на входа на БНР преди галаконцерта, а за служители на БНР - със служебна карта.

ИЗКУСТВО  
Стартира първото издание на проекта „Спирка за разкази“ с финансовата подкрепа на Програма „Култура“ на Столична община. Темата е „Отново на път“.От 20 май до 30 юни четири спирки на градския транспорт в София ще бъдат преобразени в места за творчество и въображение. Сдружение „Кашалот” иска да направи спирките на столичния градски транспорт в място за вдъхновение и трибуна за млади автори.

КНИГИ
Столичната библиотека и Асоциацията на учителите по български език и литература организират вечер с участието на поетите Магдалена Абаджиева от Института по български език при БАН, Николай Милчев – учител по български език и литература и Иван Христов от Института за литература при БАН. Началото е в 19.00 часа в Литературния клуб.

ТЕАТЪР

"Госпожица Юлия" от Огуст Стриндберг можете да гледате от 19.30 часа в Театър 199 "Валентин Стойчев". Постановката е на Йосиф Сърчаджиев, в ролита са Калин Врачански, Йоана Буковска - Давидова, Мира Върбанова.  Аристократичен дом в нощта срещу Еньовден... На този празник се берат цветя и билки, и треви, на които се приписва магическа сила. Баячки и знахарки забъркват отвари за здраве, за късмет, за прогонване на злите духове... но най-вече за любов...

КИНО

Прожекция на филма "Ага" на режисьора Милко Лазаров ще има тази вечер от 19.00 часа в кино "Люмиер Лидл" Нанук и жена му Седна живеят в безкраен лед и сняг. Те са ловци на елени и са част от много стара традиция, но докога? Когато Седна се разболява сериозно, Нанук трябва да се сближи с дъщеря си Ага, която се е отрекла от традиционния живот. Изведнъж на Нанук му се налага да се справя със свят, който не разбира и в който няма място за хора като него.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени