Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мбапе беше избран за най-добър във Франция

Мбапе намекна, че може да напусне ПСЖ по време на награждаването.
Снимка: БТА

Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе, който вкара 32 гола през този сезон, беше избран за най-добър футболист през сезона във френското първенство, както и за най-добър млад състезател в анкета, проведена сред колегите му от първодивизионните отбори.

20-годишният Мбапе вкара два пъти в предпоследния кръг от френската Лига 1 и стана първият френски играч, който има повече от 30 попадения от 53 години насам. За последно това постижение е било притежание на Филип Гонде от Нант, който е нанизал 36 гола през сезон 1965/1966.

"Може би е дошло времето за мене да понеса повече отговорности. Може би тук- в Пари Сен Жермен, където изпитвам огромно удоволствие, може ли на друго място в нов проект, заяви с типичната си усмивка Мбапе, след като получи наградата.

Германката от унгарски произход Дженифър Марожан, която играе като полузащитник за Олимпик (Лион) в женското първенство, и помогна на тима си да спечели рекордна 13-а титла и четвърта поредна Шампионска лига, получи очаквано наградата при нежния пол. Тя е оценена като най-добър играч в женското първенство на Франция за трета поредна година.

Наставникът на Лил Кристоф Галтие беше определен за най-добър треньор в Лига 1, след като тимът му направи впечатляващ сезон и ще завърши на 2-а позиция след Пари Сен Жермен.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна