Eмисия новини
от 21.00 часа

Брукс Кьопка е новият лидер в голфа

Брукс Кьопка защити титлата си.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Брукс Кьопка удържа на натиска на световния номер 1 Дъстин Джонсън и спечели втората си последователна титла от PGA Championship, а с това и четвъртия си успех от мейджър надпревара в кариерата.

Рекордната в историята на турнира преднина от седем удара на американеца преди финалния ден бе съкратена на само един, но той се справи въпреки четирите си поредни богита в първите девет дупки и едно на 17-а дупка.

Кьопка завърши с кръг от четири над пар 74 на ветровития Бетпейдж Блек, за да приключи 72-те дупки на - 8 под 272 и да надиграе Джонсън с два удара. Триумфът на американеца означава и че той е новият номер 1 в света, измествайки именно своя сънародник.

Разликата в края на драматичния финален ден дойде от богитата на Джонсън на 16-а и 17-а дупка, преди Кьопка да завърши успешно на 18-а. Американецът, който ще търси трети последователен успех на Ю Ес Оупън на Пебъл Бийч следващия месец, се превърна в първия голфър, който защитава титлите си на два последователни Мейджъра, след като грабна the Wanamaker Trophy и наградния фонд от 1.98 млн. долара за победителя.


Още от
Мариян Михалев

Мариян Михалев завърши 14-ти в Минск

публикувано на 25.06.19 в 18:53

Най-четени