Eмисия новини
от 09.00 часа

СДВР обяви мерките за сигурност преди Левски - ЦСКА-София

Дербито е във вторник от 18 часа.
Снимка: БГНЕС

Столичната дирекция на вътрешните работи информира, че предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка с предстоящото дерби между Левски и ЦСКА-София на 21 май, вторник, от 18.00 часа на Национален стадион ”Васил Левски”..

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролно - пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач.

Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи - огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри.

Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

Вратите на стадиона за посетители ще бъдат отворени в 16.00 часа. В деня на провеждане на футболния мач, билети на касите на Национален стадион „Васил Левски“ няма да се продават.

Класиране:

Първа шестица

1. Лудогорец 73 т. 61-18
2. ЦСКА-София 72 54-17
3. Левски 66 63-32
4. Берое 54 39-29
5. Черно море 51 43-47
6. Ботев (Пд) 50 44-33.


Още от