Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Петков: Няма да има лесни мачове в Русе

Иван Петков няма търпение двубоите да започнат.
Снимка: БФВ

От утре до 23 май Русе е домакин на двубоите от волейболната Лига на нациите при жените. България се изправя във вторник от 20:30 часа срещу Япония. Другите отбори в групата са Съединените щати и Белгия.

Националният селекционер Иван Петков каза, че за националния отбор това е дебютно участие в този турнир, което се очаква с нетърпение.

"Искам да благодаря на русенската общественост и на общината за гостоприемството. Отборът е в етап, в който тепърва започва нашата подготовка. Надяваме се да се представим по най-добрия начин, което да ни предостави шанс за изграждането на един добър отбор. Това е основна цел. Заредени сме с оптимизъм и надежди за участието ни в турнира", каза Петков.

Той заяви, че е запознат детайлно с отбора на Япония.

"Надявам се утре да бъдем една идея по-добри от тях, за да можем да победим. Надявам се залата да е пълна и публиката да ни подкрепя, а ние ще дадем всичко от себе си, за да не ги разочароваме. Няма причина срещу някои от отборите да ни бъде лесно. С нагласата сме, че няма да има лесни мачове", заяви още наставникът..

Треньорката на Япония Куми Накада каза, че очаква с нетърпение старта на турнира.

"Остава една година до олимпийските игри в Токио и предполагам, че целта на всеки отбор е участието там. Нашата задача е също да бъдем готови за там, а част от подготовката е участието в Лигата на нациите. Надявам се, че сме готови на сто процента и сме максимално добре подготвени за участие", каза Накада.

Селекционерът на САЩ – легендата Карч Кирали, заяви, че се радва много, че е в Русе.

"Искам да благодаря на организаторите за страхотния хотел, в който сме настанени, и за невероятната зала. Разбрахме, че ни очаква и великолепно време, като нямаме търпение да започнем участието си в турнира", заяви Кирали.

Той коментира, че очаква сериозни трудности във всяка една среща и отборът му да бъде поставен на изпитание от всеки един съперник. По думите му това са най-добрите 16 тима в света, събрани в надпреварата, и това я прави топ събитие във волейбола.

Треньорът на Белгия Герт Ванде Брьок също благодари на организаторите за гостоприемството и отличните условия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!