Eмисия новини
от 13.00 часа

Група Jeremy? е големият победител на юбилейното издание на конкурса "Пролет 2019" на БНР

Чудехме се дали имаме шанс за награда и е много изненадващо да получим три, каза Ерсин Мустафов

| обновено на 21.05.19 в 11:12
4
Група Jeremy? е големият победител на юбилейното издание на конкурса за нови български песни "Пролет 2019"
Снимка: Ани Петрова

На галаконцерт в първо студио на Българското национално радио в понеделник вечерта бяха връчени наградите от 50-ия юбилеен конкурс за нова българска поп и рок песен "Пролет 2019".

Голямата награда на селекционния екип и участие във фестивала „Евросоник“ в Грьонинген, Холандия, спечели групата Jeremy? с песента си Day After Day по музика на Ерсин Мустафов и Ташо Колев и текст на Ерсин Мустафов и Гергана Нойкова. Jeremy? получиха е първата награда на журито и наградата на музикалната и журналистическата гилдия.

Специалната награда за участие в тазгодишното издание на Радио Парк фест, който ще се проведе през юни, спечели група IVA.

Слушателите на Българското национално радио отличиха Saint Electrics и песента им Inside my dream.

Конкурсът "Пролет" е създаден през 1970 г. и вече няколко десетилетия популяризира творчеството на българските музиканти.

„Беше вълшебна вечер за нас“, сподели днес пред БНР Ерсин Мустафов от Jeremy?.“Много изненадващо, за първи път ни се случва нещо подобно – взехме три награди от самия конкурс, присъдени от три различни комисии“, добави той в предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“.

Освен участие във фестивала „Евросоник“ в Грьонинген, Холандия, Jeremy? Спечели първа награда на журито и наградата на музикалната и журналистическата гилдия, посочи Мустафов.

„Това е много вълнуващо, направо сме без думи и много, много трогнати“.

Ерсин Мустафов посочи, че в конкурса са участвали много добри изпълнители и много хубави песни.

„Чудехме се дали имаме шанс за някаква награда… и е много изненадващо да получим три награди, може би най-стойностните в целия конкурс“, каза той и поздрави всички участници в конкурса „Пролет“.

За песента победител - Day After Day, Ерсин Мустафов разказа, че е „пазена песен, специално за конкурса, написана може би преди година. Първо по нея било работено в Каварна, където в много красива театрална зала е записана демо версия. „След което започна едно много дълго записване на самата песен в продължение на няколко месеца, защото искахме да стане много, много добра“, добави той.

Цялото интервю с Ерсин Мустафов може да чуете в звуковия файл.

Галерия

Още от