Eмисия новини
от 22.00 часа

Написано върху тялото

Една книга за всички, които не се чувстват добре в тялото си

"Ние сме съставени от три елемента: душа, тяло и съзнание. За да сме щастливи трябва да хармонизираме елементите, а ако не се чувстваме добре в тялото си, няма как да постигнем целостта и щастието" - казва Виктория Леви, автор на книга с любопитното заглавие "Oops! Заварихте ме съвсем гола".

"Обичай се такъв, какъвто си", "Бъди органичен", "Грижи се за себе си" - всички тези прекрасни послания, които многократно сме чували, няма как да осъществим, ако не си вярваме, ако си нямаме доверие и не се приемем, а приемането минава през тялото.

Книгата "Oops! Заварихте ме съвсем гола" на Виктория Леви не е адресирана само до жените, но те най-често не приемат тялото си, изтезават го, презират го, опитват се да го променят и да го нагодят към привнесената отвън норма. Всъщност, когато спрем да воюваме с тялото и осъзнаем, че то не ни предава, а ни служи вярно... сме на прав път.

Чуйте разговора на Ива Дойчинова с Виктория Леви, която има какво да разкаже за дългия път към помиряването ни със самите нас и със света.Виктория Леви е родена в България. Завършва Икономика и работи в Математическия институт на БАН. Когато е на 32 години, тя заминава за Израел, започвайки буквално от нулата, през 1990 година. Работи всякаква работа, преди отвори собствен ресторант за балканска вегетарианска кухня.

Виктория продава изгодно ресторанта си, когато разбира, че цял живот се е учила да работи, но не се е научила да печели пари. Изучава и завършва курса „Превратна точка“ – за отношенията ни с парите, след това и всички останали курсове за личен, бизнес и групов тренинг – life coach.

През 2006 основава личен бизнес, който през 2007 се превръща в „Училище по щастие“. През 2008 Виктория вече е в България, за да популяризира своята система на работа. Тя е една от първите, които практикуват професията life coach у нас.

Още от
Улица

Къса уличка с дълга история

публикувано на 14.10.19 в 11:00