Eмисия новини
от 21.00 часа

На съд за убийство на таксиджия

Снимка: Ани Петрова, БНР

Окръжната прокуратура в Разград предаде на съд 22-годишен младеж за грабеж и убийство на 63-годишен таксиметров шофьор.

Тежкото криминално престъпление е било извършено на 27 февруари тази година на пътя Разград - село Дянково. Около 20,49 ч. подсъдимият Сали наел таксиметровия автомобил. По пътя мъжът извадил нож и нанесъл шест удара в областта на шията на водача, който е опитал да се отбранява. След това успявал да извлачи тялото в гориста местност, близо до автомобила. От сенника на таксито взел оборота от 20 лева и мобилния телефон на шофьора. 

На местопроизшествието спряла кола, управлявана от жена. Тя решила, че е станал пътен инцидент. Предложила на Сали да го закара в Разград, тъй като помислила, че той е шофьорът на таксиметровия автомобил. Така подсъдимият пристигнал в Разград, където бил засечен от камера в центъра на града.

Предстои делото срещу 22-годишния Сали  да бъде насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд. Ако той бъде признат за виновен за грабежа, придружен с убийството на таксиметровия шофьор, го очаква наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.


Още от

Камион прегази стадо кози

публикувано на 16.10.19 в 11:26